Вендинг автоматите може да работят отново, но при …

На 23 април кметът на Община Троян издаде заповед, с която отменя забраната за работа на вендинг автоматите в общината. Заповедта е съобразена със Заповед № РД-01-74 от 22.04.2020 г. на Директора на Регионална здравна инспекция гр. Ловеч и в изпълнение на т. 5 от Заповед № РД-01-179 от 06.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването.

Работата се допуска при строг режим на хигиена. Собствениците на вендинг автомати за напитки и храни следва три пъти дневно да извършват дезинфекция на автоматите, като това се отразява в дезинфекционен картон, поставен на вендинг автомата. В дезинфекционния картон се вписва дата, час, отговорник за дезинфекцията и подпис на същия.

Със своята заповед, Кметът разрешава и продажбата на тестени изделия и тестени закуски (без сандвичи) единствено по начин, възпрепятстващ прекия досег на клиента с предлаганите продукти (продажба само „на гише“), като се осигури предпазна бариера между храната и клиента, а служителите задължително работят с предпазни средства, съгласно добрите хигиенни практики.

От утре, 24.04.2020 г., ще започнат проверки за спазване изискванията на заповедта.

С пълния текст на заповедта може да се запознаете на сайта на Община Троян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.