Владимир Илиев и Милена Тодорова се подготвят за новия сезон в Троян

Владо Илиев и Милена Тодорова
В условията на продължаващото извънредно положение, спортист №1 на България за 2019 година Владимир Илиев и неговата приятелка Милена Тодорова – също национална състезателка, се подгатвят за новия сезон в Троян, съобщават от Българско национално радио (БНР). В интервюто на БНР, Владимир Илиев обяснява къде тренират двамата биатлонисти и какви са плановете им занапред в спорта и не само.

Ето какво каза Владо за БНР :

В. И. > С Милена сме двамата в Троян. Тук си прекарваме карантината, тук ни е най-спокойно и не я усещаме. Успяваме да тренираме, живея близко до гората, буквално излизаме от къщи и влизаме в гората и там тренираме. След това прикарваме останалото време заедно. Имаме си малък фитнес, самостоятелно направен, където поддържаме форма и така минава по-бързо времето в този период.

БНР > Има ли надежда да има летен биатлон?
Има състезания, но те са по-късно през годината – август и септември, но ние не се подгатвяме за тези състезания, т.к. не са нашите цели. Основно се готвим за другата зима. Зависи как ще тръгнат нещата с пандемията и се надяваме за началото на сезона всичко да е нормално и да стартираме без някакви съществени прекъсвания и големи промени.

БНР > За съжаление тази пандемия удари много другите спортове, а зимните сякаш не са толкова засегнати. При вас как го усещате?
В. И. > За наш късмет почти не се усети, само една купа ни промениха и в две без публика участвахме, но това не е чак толкова фатално. Все пак е най-важно здравето на другите хора и на нас. Това е единствения път в момента, в който сме в активна почивка през сезона. Не е точния момент, но времето си върви и при нас няма много време за отдих и съвсем скоро, от 1 май, трябва да започваме подготовка. В националния отбор трябва да ни съберат, като тази година ще е малко по-късно, от 1 юни, но всичко зависи от пандемията и засега не е много ясно как ще са нещата.

БНР > Подготовката на сняг ли започва или не?
В. И. > Незнам. Катя Дафовска каза, че ще има промени в треньорския щаб. Чакаме съвсем скоро новите треньори, които ще са те, дали ще са от чужбина или не и те вече да си представят плановете. Преди почвахме в Австрия на сняг, но сега нищо не е ясно, трябва да се види кои ще са треньорите и техния план и от къде ще се почне.

БНР > Изминалия сезон какъв беше за теб и за Милена?
В. И. > Много противоречив. Бих казал за мен доста зле беше сезона, за нея доста добре за първа година при жените. Доста добре се представи, даже мога да кажа и перфектно. За мен по-лош сезон, но аз съм такъв спортист, че тези неща ме мотивират и знам, че мога и съм постигал успехи и сега ще успея отново. Само ми дава стимул да продължа да тренирам все по-усърдно. Знам къде са ми проблемите и се надявам новите треньори да са професионалисти и да погледнат на моите проблеми в дълбочина и да ги решим заедно.

Милена се справя много добре. Не, че съм пристрастен и ми е приятелка, но за толкова млад състезател, без опит, много добре се справя. Три медала на юношеското световно да вземе, е голям успех. След това и при жените успя да пробие. Надявам се сега покрай мен и моите съвети, след това като почнат и лагерите да тренира нормално и да е здрава, си мисля, че ще успее да ги потвърди тези резултати и да има добро бъдеще за напред.

БНР > А плановете ви извън спорта на двамата?
В. И. > В нашия спорт целият ден минава в тренировка и общо взето засега основно само за това мислим. Но имаме планове, заедно да сме и да сме здрави и да постигнем във спорта това, което сме си набелязали в близкото бъдеще. Имаме планове за нова къща с нея и да успеем да я реализираме в близост до Троян на едно от хубавите и любими наши места. Надявам се след време да сме там на още по-спокойно място и да сме заедно и за в бъдеще.

 

Интервюто може да изслушате на сайта на БНР от тук!

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.