Г-жо Михайлова, Троян има ли вече общинска био оранжерия или все още е в пожелателен режим?

 

Кметът на община Троян (мандат 2015/19 г.) Донка Михайлова получи авторитетна европейска награда. Троянката е сред отличените в годишната класация на европейския Институт за иновации в политиката, а наградата ѝ е в категорията „Качество на живота“ и е за проекта на Община Троян „Здравословно хранене в детските градини“ – включващ реорганизация на храненето в детските заведения в общината и създаването на общинска овощна и зеленчукова градина, които ще осигурят на троянските деца екологични плодове и зеленчуци. (Официален сайт: Донка Михайлова)


Ето какво написахте във фейсбук:

„Осемдесетте политици, които 1000 граждани на Европа определиха като смели, иновативни и креативни, получихме специални сертификати в залата на бившите заводи “Форд” в Берлин. Кметът на Берлин Майкъл Мюлер ни поздрави и пожела всички европейски политици да тръгнат по този път. Моята награда е вдъхновението, което получих от кметове от Полша и Ирландия в грижите за възрастните хора.“

Според информационната табела на строителната площадка на градината:Дата на започване на работата на строителната площадка: 22.10.2019г.
Планирана продължителност на работа на строителната площадка: 140 раб. дни.

На 04 декември 2019 г.  получихте авторитетната европейска награда за иновацията  която би трябвало да заработи на 01 април 2020 г.

 

15 май 2020 г. Мариян Данчев-общински съветник от МК „Глас народен“:

Уважаеми съграждани, днес реших да посетя иновационните Общински Троянски оранжерии, като дори си мислех да сравня ръста на зеленчуковия разсад, с този на собственото ми производство. Това, което видях, предизвика у мен изключително неприятни чувства, навяващи усещането за безстопанственост, отбиване на номера и усвояване на някакви средства! То, добре, че затвориха детските градини – ясно е, че малчуганите зеленчуци собствено производство тази година няма да ядат!
Снимките са от 15.05.2020г. 11.30 часа.
Снимката с баскетболния кош е мястото за обещаната квартална детска площадка.

 

Вашият отговор (15.05.2020):

Господин Данчев, Община Троян с удоволствие щеше да Ви даде отговор на поставения въпрос, ако ни беше зададен. Разбира се Ваше е правото да задавате въпроси чрез Фейсбук, а не чрез механизмите, чрез които работят общинските съветници. Планирано е оранжерията да бъде създадена през есента, когато детските градини ще работят и произведените плодове и зеленчуци ще могат да бъдат вложени в храненето на децата. Дейността на оранжерията в месеците, в които не работят детските заведения, би носила на Общината само разходи.

От снимките обаче лъха най-малкото на немърливост и безстопанственост, която няма нищо общо с плановете на общината оранжерията да отвори през есента.

В отговора си представихте и един природен феномен ясен само на Вас: Плодовете и зеленчуците ще дадат реколта според времето на отваряне на детските градини – те не се  влияят от сезоните, а от плановете на общината?

 

Ние от „Промени Троян“ питаме г-жо Михайлова:
  • Ще се превърне ли наградата в поредния Ви рекламен PR трик, с който на гърба на троянци  си правите висок личен рейтинг?
  • Има ли вече общинска био оранжерия или все още е в пожелателен режим?

 

Материалът Г-жо Михайлова, Троян има ли вече общинска био оранжерия или все още е в пожелателен режим? е публикуван за пръв път на Промени Троян.

"Промени Троян"

Recent Posts

Планови прекъсвания на електрозахранването в община Троян за периода 18-22 януари 2021 г.

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне… Read More

3 часа ago

Синджирът си иде, а козата я няма (7)

* „Бързо притичвах до Бирхалето под Пощата и си купувах сиренак“* „Истински оригинален полендак беше. Живееше във фабриката, на третия… Read More

11 часа ago

Планови прекъсвания на електрозахранването в …

Уважаеми клиенти, ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.  Компанията всекидневно извършва дейности, свързани… Read More

2 дни ago

Съобщение по чл. 61, ал. 1 от АПК до Наско Драганов и …

  С Ъ О Б Щ Е Н И Е Дирекция „Устройство на територията“ при Община Троян, област Ловеч на… Read More

2 дни ago

За паметта ми беше думата… Поклон!

 * Емил Ненковски: „Срещу него рисуван портрет на Гершуин... Просто раздаваше духовност, култура и, разбира се, музика навред... Там в… Read More

2 дни ago

Дана Грошева на 90 – ЧРД!

 * Мъжко момиче, което дълги години, до не толкова отдавна, обикаляше Троянско и Ловешко зад волана на своето „Трабант“-че и… Read More

3 дни ago