Донка Михайлова се похвали: “Оранжериите, за отглеждане на био зеленчуци за обединеното детско хранене вече са изградени…”- Дали???

Доволни сме, че съобщението е в унисон с обществените очаквания и осмисля получената от Вас европейска награда. Защото наградите се получават не за намерения, а реално свършена работа. Когато през 2019 г. получавахте авторитетната европейска награда на европейския Институт за иновации в политиката, в категорията „Качество на живота“, за проекта на Община Троян „Здравословно хранене в детските градини“ – включваш реорганизация на храненето в детските заведения в общината и създаването на общинска овощна и зеленчукова градина, които ще осигурят на троянските деца екологични плодове и зеленчуци, оранжериите представляваха това:

 

През октомври 2020 г. представляваха това:

И така до 10 ноември:

Понеже вече знаете или поне сте разбрала, че не сме от групата овцевъдно венцеславещите и задаваме въпроси Ви питаме кое е вярно?

  • „Планирано е оранжерията да бъде създадена през есента, когато детските градини ще работят и произведените плодове и зеленчуци ще могат да бъдат вложени в храненето на децата. Дейността на оранжерията в месеците, в които не работят детските заведения, би носила на Общината само разходи.”
  • „Остава да засеем – добра мотивация, колегите които имат отговорност за това да оздравяват по-бързо”

Кое е вярното от двете Ваши твърдения и как плодовете и зеленчуците ще дадат реколта според времето на отваряне на детските градини – не се ли влияят от сезоните, а не от плановете на общината?

Поставените оранжерии са красиви, но пригодни ли са за зимни условия? Как ще се отопляват за да се постигнат необходимите температури, ефективността да не е ниска и да оцелее засятото?

Това ли трябва да бъде инфраструктурата на градината за да е успешно работеща?

Радваме се , че се нашите въпроси Ви накараха да превърнете намерението в реалност и да си заслужите награждаването

Пожелаваме Ви да не изпращате цялата пара в свирката и да отделяте и за локомотива.

Напомняме Ви, че още не сте ни отговорили какво става с решаването на проблемите с циганското гето на „Балабанският завой” и какви решения ще предложите за останалите съществуващи се гета?

Материалът Донка Михайлова се похвали: “Оранжериите, за отглеждане на био зеленчуци за обединеното детско хранене вече са изградени…”- Дали??? е публикуван за пръв път на Промени Троян.

"Промени Троян"

Recent Posts

Ден на храброста

Учениците от групата по Гражданско образование в ОУ „Иван Хаджийски“ отбелязаха Деня на храбростта. Заедно с ръководителя на групата Весела… Read More

15 часа ago

Спомен за Пенчо

инж. Пенчо Адърски * „Нямам сили да изтрия телефона му от телефонния си указател. Все ми се струва, че ще се… Read More

16 часа ago

Отстранете спрелите автомобили по ул. „Борова“ и ул. „Неофит Бозвели“

Във връзка с изпълнението на дейности по текущите ремонти на улици в Троян, и предстоящите ремонтни работи по ул. „Борова“… Read More

17 часа ago

Община Троян предупреждава

Уважаеми съграждани,Във връзка с изпълнението на авариен ремонт от „ВиК Стенето“ ЕООД на водопроводната мрежа по ул. „Васил Левски“ от… Read More

17 часа ago

Община Троян предлага работа по програма „Старт на кариерата“

Община Троян обявява подбор на 1 (едно) работно място на длъжност „Младши експерт“ в Общинска администрация Троян, финансирано по програма… Read More

17 часа ago