До 30.09.2020 г. следва да приключи ремонтът на Детска …

В ход е изпълнението на ремонт на Детска ясла в Троян. Припомняме, че в края на месец май, кметът Донка Михайлова подписа договор с фирмата изпълнител – „Елит-МХ“ ЕООД гр. Ловеч, избрана след проведените процедури за избор на изпълнител, съгласно Закона за обществените поръчки, за обект „Основен ремонт детска ясла Троян“. Работата на обекта започна на 1 юни – Ден на детето. Срокът за изпълнение е четири месеца.

До момента са извършени всички демонтажни работи. Подменени са електро- и ВиК- мрежите. В момента се изгражда ОвК мрежата. Изпълняват се мазилки, шпакловки, подмяна дограми, стенни и подови покрития. За времето на изпълнение са назначени четири безработни лица, като целта е да усвоят професия – строител. Успоредно с изпълнението на строителния обект, по изискванията на проект „Красива България“, се провежда курс за професионално обучение на 12 бр. регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ безработни лица по специалността „Подпомагане на възрастни”. В края на обучението ще положат изпит и ще получат сертификат. В последствие ще бъдат включени при изпълнение на социални проекти от община Троян. Ремонтните дейности следва да приключат до 30 септември.

Плавно преминава и завръщането на децата в детските градини. Дейността на детските градини стартира отново в началото на месец юни само за подготвителните групи, които трябваше да завършат етап на предучилищно образование и да получат своите удостоверения, които са задължителен документ за постъпване в първи клас. Още в първите дни на юни в детските градини се върнаха 279 деца, като изнесените групи и Детската градина „Незабравка“ в с. Орешак и Детска градина „Звънче“ в с. Калейца стартираха отново дейността си след 15.06.2020 г. Всички служители и учители бяха тествани с бързи тестове, закупени със средства от дарителската сметка при Временния оперативен щаб, преди започване на работа. Данните за месец юни показват следната посещаемост в детските градини в града и Орешак, които редовно посещават градините в Троян: 15-19 юни – 279 деца; 22-26 юни – 284 деца; 29.06.-3.07. – 255 деца. За месец юли данните за посещаемост на децата в детските градини са следните: към 6.07. – 407; към 13.07. – 382; към 20.07 – 376.

По време на извънредната епидемична обстановка детските градини извършиха част от планираните ремонти за лятото, така че не се очаква прекъсване на дейността им през месеците юли и август.

{gallery}2020/remont-yasla{/gallery}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.