„Здравето на жителите на общината е най-важния ни …

„Здравето на жителите на общината е най-важния ни приоритет“, заяви кметът Донка Михайлова по повод новите мерки, които Община Троян въвежда

На 26 октомври се проведе аудио-конферентно заседание на Временния оперативен щаб в Троян, който от началото на годината работи с цел превенция разпространението на коронавирус COVID-19 и запазване здравето и живота на хората.

Заседанието на щаба обсъди състоянието, проблемите и взаимодействието между лечебните заведение и Спешна помощ, готовност за изпълнение заповедите на Министъра на здравеопазването и Директора на РЗИ гр. Ловеч и други.

Кметът Михайлова информира членовете на щаба, че към 26.10.2020 г. в общината има 119 карантинирани лица, 60 болни с COVID-19, от които 44 са в града и 16 в селата Борима, Голяма Желязна, Дълбок дол, Врабево, Шипково, Старо село, Ломец, Патрешко, Горно Трапе и Бели Осъм.

Директорът на Белодробната болница д-р Дудевска докладва, че в момента в болницата се лекуват 24 пациента с COVID-19, а 15 чакат резултати. Свободните легла в края на деня ще бъдат 5, като има готовност за разкриване на още 20 легла. През Спешна помощ в почивните дни са преминали 4 болни с доказано заболяване от COVID-19.

Отменени са всички прояви по културен календар на община Троян за месец ноември. Клуба на инвалида и клубовете на пенсионера на територията на общината също ще останат затворени.

Продължава засиленият контрол по спазване заповедите на Министерство на здравеопазването и РЗИ гр. Ловеч в търговски обекти, заведения, а от настоящата седмица и в градския транспорт. Системен е контролът по изпълнение на предписанията в училища, детски градини, здравни кабинети, социални институции. През изминалата седмица са направени проверки във всички училища, детски градини, здравни кабинети, културни институции и в голяма част от спортните клубове, в които тренират деца и младежи.

След проведена среща на кмета Михайлова с управителя на „Общински пазари“ ЕООД и обсъждане с членовете на щаба, бе решено за предстоящото провеждане на пазара в четвъртък да се направи строга организация на пропускателен режим на посетителите на пазара с различен вход и изход, контрол за носене на лични предпазни средства и дезинфекция.

От днес, 26 ноември, е въведен по-строг ред при посещение на общинска администрация, като започва измерване на температурата на всички посетители. Напомняме, че хора без маски не се допускат в сградите на администрациите. Припомняме, че до 8 ноември ползвателите на административни услуги (без услугите по Устройство на територията) могат да ги заявяват безплатно по електронен път, чрез сайта на Община Троян и чрез портала за Електронни административни услуги към Държавна Агенция Електронно управление. Безплатни са услугите, заявени като обикновени.

Напомняме на всички възрастни и/ или самотноживеещи хора, че може при необходимост да се свържат със служители на администрацията на телефон: 070014721, които да им съдействат с пазаруване на лекарства и храни.

Както по-рано информирахме, Временният оперативен щаб отново отваря дарителска сметка за набиране на средства за превенция на заболяването на територията на община Троян и в подкрепа на лечението и наблюдението на пациенти с COVID-19.

В скоро време болниците ще се нуждаят от лични предпазни средства за лекарите, което ще бъде първата потребност, покрита от дарителската сметка, след новото начало на кампанията.

Даренията могат да бъдат правени по банкова сметка на името на:

ОБЩИНА ТРОЯН

РАЙФАЙЗЕНБАНК-(БЪЛГАРИЯ) ЕАД

BIC: RZBBBGSF

IBАN: BG 94 RZBB 9155 8420008108

Код: 44 51 00

или внасяни в брой в касата на Община Троян.

www.troyan.bg

Recent Posts

Ден на храброста

Учениците от групата по Гражданско образование в ОУ „Иван Хаджийски“ отбелязаха Деня на храбростта. Заедно с ръководителя на групата Весела… Read More

15 часа ago

Спомен за Пенчо

инж. Пенчо Адърски * „Нямам сили да изтрия телефона му от телефонния си указател. Все ми се струва, че ще се… Read More

16 часа ago

Отстранете спрелите автомобили по ул. „Борова“ и ул. „Неофит Бозвели“

Във връзка с изпълнението на дейности по текущите ремонти на улици в Троян, и предстоящите ремонтни работи по ул. „Борова“… Read More

17 часа ago

Община Троян предупреждава

Уважаеми съграждани,Във връзка с изпълнението на авариен ремонт от „ВиК Стенето“ ЕООД на водопроводната мрежа по ул. „Васил Левски“ от… Read More

17 часа ago

Община Троян предлага работа по програма „Старт на кариерата“

Община Троян обявява подбор на 1 (едно) работно място на длъжност „Младши експерт“ в Общинска администрация Троян, финансирано по програма… Read More

17 часа ago