Кметът Михайлова внася предложение до Общински съвет – Троян в подкрепа на бизнеса

Петко Пенков - Председател на Общински съвет - Троян и Донка Михайлова - Кмет на Община Троян
Предложение да не се актуализират наемните цени на общински имоти. На предстоящото заседание на Общински съвет – Троян, Кметът Михайлова ще внесе предложение относно Актуализиране на Тарифата за определянето на цените на някои видове сделки по управление и разпореждане с общински имоти за 2021 г.

Ръководството на администрацията, водено от желанието да подкрепи малкия и среден бизнес в общината в условията на продължаващата пандемия от COVID-19, и преценявайки бюджетните си възможности, счита за целесъобразно през 2021 година:

  • да не бъдат актуализирани началните базисни цени на 1 кв.м. за отдаване под наем на общински имоти и месечните наемни цени на всички наематели на общината и едноличните търговски дружества с общинско участие, по действащите към момента договори;
  • мерките да бъдат приложени и по отношение на второстепенните разпоредители с бюджет и едноличните търговски дружества с общинско участие.

Кметът ще отправи предложение през 2021 година, цените, определени в Раздел І „Цени за управление на имоти – общинска собственост” на Тарифата за определянето на цените на някои видове сделки по управление и разпореждане с общински имоти, да не се актуализират с изменение на ръста на минималната работна заплата. Също така през 2021 година месечните наемни цени на отдадените под наем имоти – общинска собственост и годишните арендни вноски на отдадените под аренда земи от общинския поземлен фонд, да не се актуализират с изменение на ръста на минималната работна заплата. Предложението ще включва още и текст, който да задължава ръководителите на второстепенните разпоредители с бюджет да не актуализират месечни наемни цени през 2021 година по действащите към момента договори, както и управителите на едноличните търговски дружества с общинско участие да не актуализират месечни наемни цени през 2021 година по действащите към момента договори.

Пресинформация на Община Троян

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.