Кметът на Ловеч посети фирма „Техра“ и благодари за направеното дарение за болницата

Кметът на Ловеч посети фирма „Техра“ и благодари за направеното дарение за болницата
Собственикът на фирма ТЕХРА инж. Кристиян Драганов и управителят инж. Стойчо Стоянов на 24 септември показаха на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова наскоро открития Учебно-демонстрационен център, който се намира в производствената база край троянското село Ломец. Центърът служи за обучение и демонстрации пред клиентите, за търсене на технологични проблеми и разработване на иновативни продукти.

Кризата с коронавируса не е оказал голямо влияние върху производството, работници не са освобождавани, обемът на продукция и износът са запазени, каза инж. Кристиян Драганов.

Фирмата е от сериозните дарители на ловешката болница, заедно с още 28 фирми и отделни физически лица. Затова кметът Корнелия Маринова лично и сърдечно благодари и връчи благодарствен адрес на Кристиян Драганов.

„Вашият жест доказва, че имаме един социално отговорен бизнес, който има общи цели с общинската и държавната власт и ние работим синхронно. По този път успяхте да повишите капацитета на болницата и нивото на медицинските услуги. Пожелавам на всички Вас да пазите своята вяра в доброто и волята за добродетелност!“, се казва в документа.

Името на фирмата е съставено от двете думи ТЕХнологии и ХРАнене. Началото е сложено през 1992 година от д-р инж. Любомир Драганов и синът му инж. Кристиян Драганов, тогава още студент. През годините ръководството умело се грижи за устойчиво развитие и утвърждаване на позициите, както на българския, така и на международния пазар. Днес ТЕХРА водещ български производител на суровини, обслужващ хранително-вкусовата индустрия, секторите мелничарство, хлебопроизводство и сладкарство. Името е синоним на високо качество на продуктите и цялостното обслужване от екип специалисти. Тук работят 120 специалисти от цяла България, повечето живеят в Ловеч. Произвеждат се над 120 различни продукти, без които съвременната хранително-вкусовата индустрия не може.

Гордост е фирмата е и новият напълно автоматизиран склад за готова продукция. Скоро на пазара ще бъдат пуснати нови продукти със специален  баркод, с който домакините ще могат да гледат кратко видео за това как се приготвя храната, съобщи инж. Кристиян Драганов.

Пресцентър на Община Ловеч

24.09.2020 г.

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.