Майкъл Иванов недостижим в първия кръг от източноевропейския шампионат по мотокрос

Майкъл Иванов
Майкъл Иванов спечели първия кръг от източноевропейския шампионат по мотокрос, който се проведе през изминалата седмица на мотополигон Гаич, Глобаре-Крушевац в Сърбия.

Отдавана не бяхме виждали Майкъл Иванов (Пловдив Мотор Спорт, Хускварна, 50 т.) на двутактов мотоциклет, но ето че и това време дойде през 2020. Победата в клас МХ1 не беше никак лесна за нашия съгражданин, т.к. преди няколко дни е паднал по време на тренировка и е скъсал връзки на глезена, но това не му попречи да разпредели правилно силите си и да стартира сезона с двойна победа пред местната публика. Стефан Нейчев (Еърмакс рейсинг тийм, Ямаха, 44 т.) отбеляза две втори места в двата манша, като основният му конкурент бе Любомир Васев (МСК Киппен МХ Рейсинг Тийм, Ямаха, 40 т.) който се нареди на бронзовата позиция за този първи кръг.

Това бе първото състезание в региона за сезон 2020 и въпреки, че същинското провеждане бе под въпрос до последния момент, организаторите от Мотоциклетната федерация на Сърбия и Мото Клуб Гаич направиха от невъзможното – възможно, като дадоха шанс на зажаднелите за състезание пилоти да премерят сили в специфични условия.

На хоризонта ни очаква мотополигон „Горна Росица“ в Севлиево, който след едногодишна пауза, на 11-12 юли ще приеме състезателите от всички класове плюс МХ50 за втория кръг на шампионата.

 

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.