Майкъл Иванов победи в Румъния и стана шампион в Източноевропейския шампионат по мотокрос

Шампионът в Източноевропейския шампионат по мотокрос Майкъл Иванов
На трасето в Чиолпани, Румъния завърши последният кръг от Източноевропейският шампионат по мотокрос за сезон 2020 (BMU EUROPEAN MOTOCROSS CHAMPIONSHIP 2020). Чудесното представяне и победната серия на Майкъл Иванов продължи и на румънска земя.

Троянският състезател на „НСА Моторспорт“ отново направи перфектно състезание в клас MX 1 и спечели двата манша с неговия КТМ. В крайното класиране за кръга, подобаващо той зае първото място с пълен актив от 50 точки. На втората позиция след две втори места в маншовете се нареди румънският състезател Георг Кабал (George Cabal) от отбора на „Jitsu Zarnesti“ с мотор Хускварна и актив от 44 точки. След две спечелени трети места, третото място в крайното класиране бе заето от нашия сънародник Стефан Нейчев от отбора на „Еър макс рейсинг“ с Ямаха и актив от 40 точки.

В другите класове голяма част от почетните места, също бяха заети от български състезатели.

С този кръг в Румъния завърши и Източноевропейският шампионат по мотокрос (BMU EUROPEAN MOTOCROSS CHAMPIONSHIP) за сезон 2020 г. След тотална доминация на троянския състезател през целия сезон, Майкъл спечели шампионата с актив от 250 точки. На второто място с 200 точки се нареди Стефан Нейчев от отбора на „Еърмакс рейсинг“ с Ямаха. Бронзовия медал бе спечелен от Калоян Илиев от „Мото спорт Варна“ с КТМ и актив от 171 точки.

Крайното класиране за годината във всички класове от горепосочения шампионат, както и спечелените точки от всеки състезател в отделните кръгове и маншове, може да видите от тук: [изтегли в PDF]

По информация на БФМ

www.HemusNews.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.