Майкъл Иванов ще участва в състезание по СуперМото в Плевен

Майкъл Иванов
Тази събота и неделя на летищен комплекс „Долна Митрополия“ в Плевен ще се проведат първите кръгове на европейските първенства по мотоциклетизъм на писта и по СуперМото. Участие ще вземе и троянският състезател по мотокрос Майкъл Иванов.

Майкъл ще се състезава в клас OPEN, където се очаква отново да покаже своите отлични състезателни качества, но този път на асфалт. Двама от фаворитите в този клас – Янко Ташев и Александър Георгиев, ще отсъстват. Основни конкуренти на Майкъл ще бъдат Красен Кънчев и съотборника му Янко Николов (МСК БГ Пауър), двамата великотърновци Драгомир Добрев и Мирослав Кючуков (МК Боляри) и други.

„Очаквам състезанието да мине добре. Да няма падания. Да няма инциденти в нито един клас. Надявам се да победя. Приемам супермото като тренировка за мотокроса. Двете ми помагат да съм в по-добра форма. Мисля, че момчетата доста са потренирали през месеците, докато нямаше състезания. Не знам какво да очаквам. Ще дам всичко от себе си. Александър Георгиев и Янко Ташев няма да участват, но ще липсват. Мисля, че Янко ще се завърне на пистата, след сватбата си. Сашо, доколкото знам е контузен. Надявам се да се възстанови по-бързо и той да се върне. Целта ми е титла и този сезон“, е споделил Майкъл Иванов на пресконференцията, разбираме от БНР.

В състезанието по супермотото, освен българските състезатели, участие ще вземат и представители на Румъния и Чехия. Предварително заявените пилоти от Русия, Естония и Литва няма да могат дойдат поради различните карантинни изисквания, които съществуват в момента.

В събота са тренировките и квалификациите, официалното откриване е в неделя в 11.00 ч., след което са всички стартове в отделните категории и класове.

 

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.