Мариус Куркински за първи път на троянска сцена

Мариус Куркински
На 1.10. – празник на поезията и музиката – се осъществи дълго отлагания моноспектакъл „Черното пиле“ на талантливия актьор и режисьор. Публиката беше притихнала, съпричастна с преживяванията на героите, чиито образи Куркински пресъздаде майсторски. Нямаше обичайните позвънявания на телефони. Пълна концентрация и съпреживяване с радостите и болките на малките големи герои на Николай Хайтов. Хората не си тръгваха и очакваха Мариус отново и отново да излезе на сцената.

Маргарита Мондешка – завеждаща културната дейност в троянското читалище, поднесе цветя на изпълнителя от кмета на община Троян Донка Михайлова и от читалищния колектив. Вълнението ѝ изразяваха сълзите и треперящият глас, с който покани актьора за второ представление заради многото граждани, останали извън салона.

„Черното пиле“ беше третото поред върхово представление в Троян след гостуването на Камен Донев два пъти с моноспектакъла „За народното творчество“ и на Даниел Цочев с посветената на Емил Димитров постановка „На нея – с любов“.

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.