Месецът започна със заседание на консултативен …

На 01.07. се проведе първото присъствено заседанието на Консултативния съвет (КС) по икономическо развитие на Община Троян. Кметът откри заседанието с кратък обзор на обсъдените теми при работното посещение на Министър-председателя Бойко Борисов и даде информация за предстоящото събитие „Рок, традиция и още нещо“.

На заседанието бе обсъден предложения пакет от мерки за подпомагане на предприемачите на територията на общината за ограничаване на негативните последствия от кризата с COVID-19. Пакетът от мерки включва пет основни направления за работа: временно отпадане или намаляване на наемите за нежилищните имоти, ползвани от предприемачите; отпадане или намаляване на местни такси за предприемачите и гражданите; безплатна консултативна помощ в подкрепа на малкия и среден бизнес; подкрепа за туристическия бранш и занаятчиите.

Кметът Донка Михайлова уведоми присъстващите и за създаването на ново звено „Икономика“, в рамките на структурата на администрацията, което ще работи в полза на подобряването на местното икономическо развитие. Директорът на дирекция „Бюро по труда“ Троян – Ивелина Стоименова, запозна със статистики относно заетостта в града, промените в процентите в периода март-юни и нов проект, по който се финансира наемането на безработни.

Обсъдени бяха предстоящи събития от културния календар на общината, а представителите на КС предложиха съвместна работа с чуждестранни посолства за стимулиране на туризма и бизнеса в града.

{gallery}2020/konsultativen-savet-072020{/gallery}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.