Онлайн среща с връстници от Елванген

През май 2020 г. бе планирано да се чества юбилейното 50-то издание на празника, посветен на св. Методий в немския град Елванген, с който нашето училище прави обмен на ученически групи, но всички знаем, че се появи пандемията. Благодарение на новите технологии събитието бе проведено в хибриден формат – онлайн и офлайн едновременно. Срещата с наши немски връстници се състоя на 9 октомври, работен език беше английският, а представители на училището ни бяха Мария Ковачева и Исмерай Узунова от 12.а, Иван Върбанов от 10.а, Павлина Минкова от 9.а и аз.

Освен технически, нашият модератор Любен Георгиев много ни помогна с воденето на дискусията, като ни задаваше въпроси. Темите, които обсъждахме, бяха свързани с живота на младите хора в нашите два града и как бихме направили населеното място по-привлекателно. Някои от предложенията бяха свързани с появата на повече клубове, в които да можем да се занимаваме с интересни за нас неща – например танци, фотография, технологии. Обсъждахме също какви съвместни събития бихме искали да организираме, когато се срещнем реално.

На мен тази среща ми помогна да разбера повече за живота в немското градче Елванген и мнението на нашите връстници за него. Осъзнах, че макар и да живеем в различни държави, някои от интересите ни са еднакви.

Вилиана Мошекова, 9.б клас

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.