От месец юли Община Троян реализира изцяло …

От 01.07.2020 г. предоставянето на услугата Домашен социален патронаж се реализира изцяло от Община Троян.

До настоящия момент приготвянето на храна се извършваше от външен изпълнител. Във връзка с ефективното използване на човешкия и материален ресурс, осъществяването на контрол върху качеството на приготвяната храна и разширяване обхвата на предоставяне на социалната услуга, дейността по приготвянето на храна и предоставянето на социалната услуга се извършва вече изцяло от общината.

Поради увеличения интерес към доставката на храна, по предложение на кмета, Общински съвет – Троян реши капацитетът на социалната услуга да бъде увеличен на 260 потребители.

Материалната база, която се използва за приготвяне на храната, е кухнята на Дом за стари хора с. Добродан.

За ползването на услугата потребителите заплащат месечна такса, половината от която се поема от бюджета на общината.

Домашен социален патронаж може да се ползва от лица в пенсионна възраст, лица с трайно намалена работоспособност, военноинвалиди и военнопострадали.

Услугата включва освен приготвянето и доставка на храна още: медицинско наблюдение, социално включване, поддържане на лична хигиена и хигиена на обитаваните помещения, съдействия за снабдяване с помощни средства, битови услуги и др., които към момента се предоставят чрез проект „Патронажна грижа в Община Троян“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

На телефон 070014721 желаещите да ползват Домашен социален патронаж могат да бъдат консултирани относно необходимите документи и начините им за подаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.