Панайот Панайотов си спомни с умиление детството в Троян

Панайот Панайотов на сцената на троянското читалище
На 22.10. известният изпълнител припомни на троянската публика част от най-известните си песни. С излизането си на сцената изрази възхищението си от обновеното троянско читалище, на чиято сцена е играл и неговият баща Димитър Панайотов като актьор в Държавния драматичен театър в Троян. Прозвучаха емблематични негови песни като „Искам обич да ти дам“, „Oхридското езеро“, „Шопкиня“, „Момчето, което говори с морето“, за която Панайотов сподели, че той е героят в песента. Изпълни и една от най-любимите си песни „Без любов…

Певецът непрекъснато общуваше със зрителите и споделяше колко много кумири сред световноизвестните певци има, от които никога няма да се откаже. Пръв сред тях е вече 80-годишният сър Том Джоунс, затова изпя две известни негови песни. „Зелените поля на моя роден дом“ се въртеше непрекъснато заедно с виенското колело на троянския панаир в миналото, когато връстниците на Панайот бяха млади. Заради изпълненията си на песните на Т. Джоунс наричат Панайотов българския Том Джоунс. Изпълни и песен на любимия си босненски певец Драган Чорич.

Често гостуващи в Троян артисти споменават троянската сливова, която не е непозната и на Панайот Панайотов. Такъв подарък е получил преди концерта от музиканта Валентин Манджуков не само защото са колеги, а и затова, че семейството му е живяло на квартира у Манджукови на ул. Раковска. Помни ги като симпатични, красиви хора. Споменът му за Троян е скъп, защото тук е учил 1-ви и част от 2-ри клас при др. Мария Кънчева в ОУ „Иван Хаджийски“ и е станал човек. Негова съученичка е запазила мили детски спомени за това как са ходили заедно на училище и са се връщали, четели са приказки.

Панайот Панайотов е на последния чин в дясната редица

Панaйотов явно се чувстваше сред свои, защото в един момент каза, че сякаш е на сцената на Златния Oрфей, където през 1980 година получава Голямата награда за песента „Бащината къща“. Усещаше се обичта на всички към хубавата българска песен, която според артиста никога няма да изчезне. „Да живее България, да живее Троян, в който винаги ще се връщам, докато има публика! Като артист е нула без публиката си!“. Когато идва в нашия град, все още се вълнува. Едни от най-харесваните песни на госта носят заглавия – имена на жени. С една от тях завърши концерта като поздрав за своите фенки. Те си купиха албума „Шопкиня 2“ и получиха автограф. Най-младата развълнувано му каза, че е порасла с неговите песни.

Изпълнител и почитатели останаха удовлетворени от общуването си.

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.