„Стефан Караджа“ се очертава като улица за екстремни спортове

Новият тротоар на улица
Този текст е от типа „След дъжд качулка“, защото е за строителен факт. Става дума за едно твърде „иновативно“ решение на тротоарите на голямата, немаловажна улица „Стефан Караджа“, която тази година най-после се ремонтира. Улицата е строително предизвикателство заради голямата денивелация на места, и това бе подчертано още на пресконференцията при започване на пряката дейност. Още в началото строителите работиха по тротоарите така, че събудиха недоволството на живеещите там, както и на общинската управа. Уж нещо бе променено, но резултатът…

Изобщо тук се е сбъднало онова, за което са написали Илф и Петров преди около 100 години в „Златният телец“ – че пешеходецът е изтикан в ъгъла. Кой знае, може пък проектантът да е имал добрите намерения да накара онези, които са дръзнали да вървят по тротоар, да развият по-голяма гъвкавост от обикновено, да се научат на съсредоточеност и изобретателност, на акробатически баланс. Все неща, полезни за физическото състояние, ако си се примирил психически с изобретението.

И за да сме обективни, нека кажем, че като красота са го докарали – с цветни плочки, засадени бяха и дръвчета на местата на отстранените.

Стефан Караджа е улицата, по която минаваме ежедневно. Тя води към детска градина Здравец, една от големите в Троян.

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.