Учители споделиха наученото по Еразъм+

 

На 17 юли СУ „Св. Климент Охридски“ беше домакин на събитие, организирано съвместно със СУ „Васил Левски“. Два училищни екипа, участвали в обучения по програма Еразъм+ през 2019 година – съответно в Прага и Любляна, се събраха, за да обменят впечатления помежду си и пред колеги. Събитието беше уважено от двамата училищни директори, Иванка Цекова и Ангел Балев. Тук беше и преподавателката Валентина Маринова – неуморен помощник и мотиватор, на която до голяма степен се дължи троянската активност в писането и изпълнението на различни училищни проекти.

Проектът, в който участваха учителите на СУ „Св. Климент Охридски“, е свързан с преподаването на учебни предмети на английски език, а този на учителите от СУ „Васил Левски“ – с въвеждане на ИКТ (информационни и комуникационни технологии) в класната стая. Чрез уъркшоп и презентации колегите запознаха аудиторията с различни обучителни игри и платформи. Млади, технологични и готови да споделят, те подчертаваха, че игрово базираното обучение се харесва на учениците. В свободна дискусия се обсъждаше адаптиране на показаното към конкретни ситуации и полезността му в условия на дистанционно обучение.

Учителите си пожелаха през следващата учебна година да покажат наученото в открити уроци в реални класни стаи, както е заложено по проектите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.