Хари Недев с мъдри послания за човечност в една отдавна чакана премиера

Харалан Недев
Случвало ли ви се е да сте на културно събитие и то да е така вълнуващо, че в края му хората да не си тръгват? Да чакат още, да имат потребност от споделяне на преживяното? Така се получи в последния ден на септември, избран неслучайно – в навечерието на Деня на поезията, за представяне на нова книга от Харалан Недев. Поетът мъдрец, който прави със своето присъствие чест на Троян, отново подари на всички присъстващи, изпълнили зала Форум на Народно…

Както е известно, Хари Недев ежегодно прави на троянци подарък – поетична премиера за рождения си ден, който е на Благовещение. Ковид пандемията осуети този поетичен празник, но сега той се състоя – с обещание за нов след около 6 месеца, за идното Благовещение, когато поетът ще отбележи своята 90-годишнина.

Текстовете бяха представени от поетесите Маргарита Мондешка и Стефка Тилева. На пианото Иванушка Хаджийска свири творби на Хендел, Григ,Шуберт, Рубинщайн. Сред публиката бяха приятели и почитатели, жители на махала Райковска, където живеят Хари Недев и Стефка Тилева.

www.HemusNews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.