Джаз концерт в галерия „Серякова къща“ ще озвучи откриването на изложбата „Автомобилът и художникът“

Джаз концерт в галерия
На 25-ти юни поредният Джаз концерт в галерия „Серякова къща” ще озвучи откриването на изложбата „Автомобилът и художникът”. С разнообразен творчески път и почерк, трима от най-дейните български джаз музиканти ще гостуват на троянската галерия. Това са Росен Захариев – тромпет, Александър Логозаров – китара и Михаил Иванов – контрабас. Те ще озвучат откриването на изложбата с някои популярни и любими теми, станали класики в джаза.

Росен Захариев-Роко се занимава със звук откакто се помни. Преминава през класически инструментален тренинг, последван от рязък завой в посоката на джаза и съвременната музика. Експериментира с ритми и маками от различни туземски култури и традиции. Всичко това го довежда до тишината и нейното значение в работата му със звука и вибрацията.

Преди да се запали сериозно по китарата, Александър Логозаров трупа опит със самоделни картонени китари, летви от стари гардероби и т.н. Рок’ен’ролът е неговото първо музикално училище. Желанието му да разбере как “работи” “голямата” музика го запалва по джаза. Заминава в Холандия, където учи с някои от местните големи имена, както и с редица гостуващи музиканти от Ню Йорк. Китарата и импровизацията остават неговите основни страсти, без вричане в стилови рамки. От 2014 година живее в София. Често китарно попълнение е в множество проекти на българската джаз сцена. Свири своя музика с групата Space Kadillak и е съавтор в групата “Лилия Илиева и Минимум Квартет”, с която през 2018 издават албума “No Stars At All”, номиниран за Кристална лира. Автор е и на музика за театър и кино.

Михаил Иванов започва да свири на контрабас на 17 годишна възраст. През 2006 завършва успешно обучението си в джаз департамента на Амстердамската Консерватория. Носител е на награди от редица международни конкурси, между които и индивидуалната наградата за най-добър солист на Dutch Jazz Competition 2008, в Ротердам, Нидерландия. Като част от многобройни Български и международни състави концертира в цяла Европа, Азия и Южна и Централна Америка.

Заповядайте в 19.00 часа на 25 юни 2020 г в Троян на ул. Ангел Кънчев 6

 

Пресинформация на галерия „Серякова къща“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.