Теодора, Елена и Веселка – безупречни в „Аз и числата“ и „Аз и буквите“

На 26 април за единадесета поредна година ще се проведе Национално финално състезание на Сдружение на българските начални учители (СБНУ) за ученици І–ІV клас. Организатори са Сдружение на българските начални учители (СБНУ) и Синдикат на българските учители (СБУ). Право на участие в Национално финално състезание на СБНУ имат ученици, получили максимален брой точки (50) в поне две от провежданите състезания.

От нашето училище класирани за финалното състезание са: Теодора Петрова Петрова – 1.б клас, Елена Ангелова Ангелова – 3.б клас и Веселка Димитрова Вълева – 4.а клас. Трите момичета имат по 50 точки в състезанията „Аз и числата“ и „Аз и буквите“.

Тестът „Аз и числата“ включва задачи от учебното съдържание по математика, достъпни за всички ученици и подходящи за самостоятелна работа. Тестът „Аз и буквите“ включва въпроси с отворен и затворен тип отговори от учебното съдържание по български език и литература. И в двата теста има логически задачи, до отговора на които децата могат да стигнат самостоятелно, както и забавни, съобразени с възрастта на участниците. Богатите илюстрации често са част от ключа към верните отговори.

Емилия Пауникова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.