„Рок, традиции и още нещо“ в Троян на 10 и 11 юли

На 10 и 11 юли Община Троян организира събитие, с което ще постави начало на летния туристически сезон, след епидемичната обстановка, в която страната ни се намираше през последните месеци.

С музика и много настроение ще се проведе събитието под надслов „Рок, традиция и още нещо“. Събитието ще е първото публично за годината и цели подпомагане на местните занаятчии, хотелиери и ресторантьори.

В рамките на събитието в Троян отново ще видим Улица на занаятите – запазена марка на Български фестивал на сливата. Този път в редиците на улицата жителите и гостите на града ще видят произведения само на троянски майстори и ще могат да си закупят за спомен от автентичните им произведения.

Специални гости на събитието ще са Дони и Нети и Милена Славова.

Припомняме, че след проведена среща с хотелиери, Община Троян планира поредица от събития през месеците юли, август и септември. Очакването е, че тези събития ще доведат в общината повече туристи и ще увеличат приходите в местните хотели, ресторанти и търговски обекти. Това е стъпка в осъществяването на последователните усилия на Общината за запазване на повече работни места и доходи за троянци. Събитията ще бъдат част от кампанията „За да остане Троян в сърцето ти“. Сред планираните събития са поредица от прояви на открито, посветени на 150-та годишнина от основаването на Читалище „Наука-1870 г.“, планира се Спектакъл на момичетата на Нешка Робева в Чифлик, Кулинарен празник на местни храни, организиран от МИГ Троян, Априлци и Угърчин /1.08./, Занаятчийски пленер „Занаятите и новото време“ през м. Август, Традиционен панаир на занаятите през м. Август, поредица от изложби и джаз-концерт в Серяковата къща, интригуващи събития в Културно-информационния център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.