Мария Ковачева бе сред официалните лица в столичната галерия „Васка Емануилова“

 На 26 февруари в столичната галерия „Васка Емануилова“, филиал на Софийската градска художествена галерия, се откри изложбата „Какво се случва с правата на жените?“. Изложбата е създадена в партньорство с посолството на Израел и включва 19 произведения на 13 артисти, като повечето от тях са фотографии. Фокусирана върху статута на жените в Близкия Изток, експозицията търси отговор на въпроса какви са съвременните усилия на жените да бъдат чути.

На откриването като официално лице, редом до посланика на Израел в България Ирит Лилиан и организаторите на изложбата, бе десетокласничката от троянското СУ „Св. Климент Охридски“ Мария Ковачева. В качеството си на „посланик за един ден“ – инициатива на Британското посолство, Мария присъстваше на подготовката на изложбата, а по време на откриването произнесе реч.

ТУК можете да прочетете емоционалния разказ на Мария Ковачева за преживяванията й като „посланик за един ден“, а ТУК – речта й при откриване на изложбата „Какво се случва с правата на жените?“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.