Актуално състояние на пътната обстановка в община …

Актуално състояние на пътната обстановка в община Троян на 6.01.2017 г.

 

В 08:30 ч. на Йордановден приключи един от обходите на кмета на Общината Донка Михайлова и ръководния екип за оглед на състоянието на пътищата в общината. Обстановката на територията на общината е трудна, поради продължаващия повече от 14 часа снеговалеж. Към 10:00 ч. общинската пътна мрежа и улиците са проходими при зимни условия. Известни затруднения в ранните часове на деня имаше по пътя Троян-Балабанско, Терзийско-Шипково и Троян-Белиш. Трудности с почистването имаше и в някои странични улици на града, поради спрели автомобили, които възпрепятстваха достъпа на снегорините. Също в ранните часове на деня беше прекъснато електроподаването в с. Врабево поради скъсани елекропроводници. На терен работят 2 екипа на ЧЕЗ.

На територията на цялата община чистят общо 26 снегопочистващи машини. Техниката работи на терен от 02:00 ч. Почистват се 109 км. общинска  пътна мрежа и 280 км. улична мрежа в гр. Троян и 21 села от общината. На територията на населените места от община Троян работят 7 фирми. В града снегопочистването се извършва от ОП „Комунални услуги“, а за републиканската пътна мрежа се грижи „Пътприбор“ ООД, гр. София.

Всички кметове на населени места от общината са подали информация към експертите от администрацията за актуалното състояние и проходимостта на пътищата.

Всички детски градини и ясли на територията на цялата община работят нормално, имат ток и горива. Осигурен е достъп до детските заведения, като снегорините са почистили входовете към тях. Децата все още са в намален състав, което до голяма степен се дължи на удължената ваканция на техните по-големи братя и сестри. ДГ „Звънче“ в с. Калейца е с разрешена удължена ваканция до края на настоящата седмица.

Община Троян призовава гражданите да почистят терените пред своите жилища, офиси и магазини, като събират снежната маса на купчини в зоната на тротоара. Бъдете внимателни и толерантни към участниците в движението! При необходимост, може да подавате сигнали за нередности на дежурния телефон на Общината 0670/68050.

 

СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
„Връзки с обществеността“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.