Български фестивал на сливата – утвърдена традиция …

Български фестивал на сливата – утвърдена традиция с вкус и настроение


Наближава 24-то издание на любимия Български фестивал на сливата, а екипът на събитието подготвя за посетителите много изненади. Фолклор, конкурси, награди и много забавление очакват посетителите на утвърдения празник.

„Vivo Montana“, ФА „Филип Кутев“, Николина Чакардъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, Тони Димитрова, Лора Караджова, Тома Спространов и Лили Друмева са част от имената, които ще излязат на сцените на Български фестивал на сливата на централния площад в Троян и в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в с. Орешак.

Празничната програма започва на 22-ри септември – Деня на Независимостта на България. След поздравлението на кмета на Общината, на сцената на Български фестивал на сливата ще излезе фаворитът от последното издание на „България търси талант“ – „Vivo Montana”. През деня, всички гости на общината ще могат да се насладят на концерт на Танцова формация „Пловдивъ“, които ще се представят в Националното изложение.

На 23-ти септември денят ще започне с една любима на жителите и гостите на Троян традиция, която и през 2016 г. ще бъде спазена – запалването на казана за изваряване на ракия, в 11:00 ч. на централния площад в Троян. Организаторите запазват тайната, кой ще бъде тазгодишният гост, който ще има честта да запали казана. В 12:30 ч. Тони Димитрова ще изнесе концерт в с. Орешак. В 18:00 ч. през главната улица на Троян ще премине празничното дефиле, а вечерта за настроението на всички гости ще се погрижи ФА „Филип Кутев“.

И в 24-то издание на Фестивала, съботната вечер (24 септември) ще е посветена на младежите. Тогава концерти ще изнесат певицата Лора Караджова и квартет “Grand Guattro”.

В последния ден от Фестивала, от 11:30 ч. ще започне награждаването на победителите в конкурсите и закриване на събитието с концерт на Николина Чакардъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, а в с. Орешак участие ще вземат младите таланти на Троян, с концерта си в 12:30 ч.

Неизменна част от събитието ще бъде Улицата на занаятите, която с всяка следваща година се разраства и привлича занаятчии от различни краища на страната, а сцената на Български фестивал на сливата отново ще бъде отворена за изпълненията на самодейни състави и изпълнители.

Пълната програма може да откриете на официалната интернет страница на събитието www.festivalnaslivata.com.


 

 

СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
„Връзки с обществеността“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.