Д-р инж. Силвия Маринова на гости на училището си


Завършилите ученици са едно от богатствата на всяко училище. Особено успелите, които не са забравили пътя към него.  Д-р инж. Силвия Маринова е такъв възпитаник на СОУ „Св. Климент Охридски“. На 6 декември, по покана на г-жа Цветанка Босева, тя гостува на сегашните 11-класници и им разказа за възможностите, които предоставя Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), където е главен асистент. 
Силвия Маринова е завършила училището ни през 2003 г. В УАСГ завършва специалност „Геодезия“ като първенец на випуска, а понастоящем води лекционни курсове и упражнения по картография. Тя е генерален секретар на Българска картографска асоциация и е член на  Камарата на инженерите по геодезия, на Комисията по картография за ранно предупреждение и управление при кризи към Международната картографска асоциация и на Младежката комисия към Международното общество по Дигитална земя. Научната и академичната дейност съчетава с работа в картографска фирма, където проектира и редактира общогеографски, тематични и специални карти.
Срещата й с учениците беше съдържателна и успя да привлече интереса им. Силвия Маринова призна, че за нея е било вълнуващо преживяване да се върне в училището си. И е разбираемо, че си спомни с интерес глобуса на втория етаж (историята на училищния глобус виж ТУК).
Младата картографка отправи и една покана към учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ – да участват в Националния конкурс за детска карта на света (за конкурса виж ТУК). „Би било чудесно в конкурса да се включат ученици от Троян“, сподели тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.