Демонстрационен дебат в чест на зрелостниците

Дебатът е посветен на зрелостниците, които през годините са били част от клуба: Мартин Василевски, Стефани Лалева, Вяра Данчева, Симона Стефанова.

Ще участват: Мартин Василевски, Стефани Лалева, Михаил Миревски (10.а), Ния Чонова (11.а), Мария Ковачева (10.а), Ренета Дочева (9.а).

Двата отбора ще спорят по тема за „бавното живеене“ („Това правителство вярва, че бавното живеене трябва да се наложи като основна ценност на модерния свят“). Световното движение Slow Movement има за цел културна промяна към забавяне темпото на живота. То започва с протест срещу откриването на ресторант „Макдоналдс“ в Рим през 1986 г., прераснал в движение за „бавно хранене“ като контрапункт на културата на „бързото хранене“. После един след друг се появяват cittaslow – „бавните градове“. Постепенно „бавната философия“ се прилага към още сфери на човешка дейност: заговорва се за бавен бизнес, бавен футбол, бавно изкуство, бавно пътуване, бавни училища и т.н.

Демонстрационният дебат е част от Street Art Fest Troyan 2019. Той е открито събитие, на което всички са поканени. 20 юни, четвъртък, 18 часа, в залата на втория етаж на Инфоцентъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.