Достоен финал за випуск 2019

12.а клас
12.б клас
12.в клас

19 юни беше празничен за много троянски семейства. В големия салон на читалището зрелостниците от випуск 2019 на СУ „Св. Климент Охридски“ получиха дипломите си за завършено средно образование. За поредна година училищният директор Иванка Цекова със задоволство отчете, че и последната училищна оценка – тази от държавните зрелостни изпити – потвърждава качественото образование, получено от възпитаниците на СУ „Св. Климент Охридски“, тъй като и на двата изпита средният успех на випуска е по-висок от този за страната.

Учителският съвет излъчи двама първенци на випуска – Васил Василев и Вяра Данчева. Те получиха плакети, както и награди от училището и от кмета на община Троян Донка Михайлова. В речта си Васил Василев благодари на преподавателите за усилията „да ни направят по-образовани и по-добри хора“ и отчете, че когато учениците не са се държали с нужното уважение, то е било поради незрелост. Пожела на връстниците си никога да не престават да вярват в самите себе си, защото, „ако изгубим тази вяра, ние много бързо ще се разочароваме от действителността“. Емоционално благодари на съдбата, че е бил част от своя 12.а клас, благодари и на класната си, г-жа Кюркчиева, „за нейната всеотдайност, за чувство й за хумор и затова, че беше винаги до нас“.

За трета поредна година по време на церемонията бяха връчени и едни други награди – на дарителя проф. Иван Гаврилов за просветено родолюбие. От негово име ги връчи училищният настоятел инж. Марин Радевски. Достойни носители на отличието станаха Стефани Лалева и Васил Василев (повече виж ТУК).

На сцената, както и миналата година, имаше още един повод за думи на благодарност и привързаност. Училището си каза официално „довиждане“ с преподавателката по немски език Пенка Острева, която в своята кратка реч усмихнато и мъдро напомни, че човек, каквито и житейски върхове да изкачва, не може да спре времето. „Time to say goodbye“, каза тя по повод излизането си в пенсия. И пак в рамките на чуждоезиковите закачки Иванка Цекова й връчи букет с думите Danke und bis bald! (Благодаря и до скоро!)

Васил Василев – първенец на випуска

Вяра Данчева – първенец на випуска

Стефани Лалева и Васил Василев – носители на наградата за просветено родолюбие

Цветя за г-жа Пенка Острева
Снимки: Руслана Савова


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.