КК‘АТНЕС‘ ПРИЕ ПРОГРАМАТА НА БЪДЕЩЕТО

На 10 март 2018 се проведе Конференция организирана от спортен карате клуб”Атнес” в безвъзмездно предоставената зала“Балкан“ в хотел “Троян Плаза” Троян. Тя протече в две части, като първата бе въвеждаща в историята и развитието на клуба.
Основан през 1990г., член на Българска национална федерация по карате от 1991г. Регистриран в обществена полза през 1993г. Лицензиран от ДАМС през 1997г. Член на IKGA Tokyo Japan(Световна Карате Го-джу асоциация)от 1997г. Още през 1991г. не закъснява първия медал за клуба и през 1996г. – Първи медал при мъжете. 2011 ще остане паметна за клуба защото тогава каратеките спечелват 27 призови места в 11 първенства и турнири. Последват много състезания.Резултатите от правилния тренировъчен процес не закъсняват и до 2016 в над 100 състезания от различен ранг, 11 международни семинара, 5 летни карате лагера, демонстрации, изпити за степени “ Кю” и “ Дан”, съдийски изпити, контролни срещи, са получени :
• над 900 медала
• 8 медала от Европейски и Световни първенства
• 80+ защитени технически степени “Кю”
• 4 защитени майсторски степени “Дан”
• 10 взети съдийски категории
• над 500 новопривлечени към активен спорт деца и подрастващи
И така идва запомнящата се 2017 година , когато каратеките участват в 26 състезания, както световни , така и национални . 9 троянски състезатели участват в националния отбор и печелят 5 медала от световно първенство. Балканския град може да се гордее със световните шампионски титли на Пламен Мошеков и 14 годишната Рени Димитрова. Картотекираните 40 състезатели увеличават колекцията медали с още 160, от различни вид и ранг състезания в страната и чужбина

През школата на сенсей Емил Атев, който в момента е президент на клуба и секретар на Българската федерация по карате , са минали много известни каратеки като Цветомир Стоилов(сега има 3 школи в Англия), Красимир Лалев(завършил НСА и е инструктор), Дочо Цвятков, Минко Гечев, Павлин Дишев, Пламен Мошеков. За да проходи Атнес са помогнали Юлий Aбaджиев, Мaлин Мaлинов, Петрозaр Шолев, Нукинa Нобуюки, Кони Ферм, Фернандо Серано, Евгени Щерев и много други учители, сподели Атев и изрази благодарност към тях.
В момента в клуба тренират и много деца. Както в спортната зала, така и в детските градини”Синчец”,”Здравец” и “Буковец”. През м.януари малките нинджи от “Синчец” бяха герои на ” Милион и 1 усмивки”
Втората част започна с една не много приятна презентация за тренировъчната база на клуба. Бяха показани фотоси от салона, където са тренирали в СУ”Климент Охридски” до 05.03.2018 година. За 24 години според Атев не е подобрено нищо в залата. Напротив-хигиената, подовата настилка ,светлението и отоплението са под всякакви норми. Заради твърдата настилка сега световния шампион Пламен Мошеков е с операция на коляното.Това ще му коства много месеци без да тренира и участва в състезания. На срещата с кмета Донка Михайлова и в отвореното писмо да троянци и всички, които милеят за спорта в града представителите на Атнес предварително оповестиха. Също така обясниха защо се спряха тренировките в СУ”Климент Охридски”. Според тях липсата на контрол от страна на директорката в залата е довело до тъмницата, мръсотията и ред други неуредици. Донка Михайлова каза на срещата състояла се на 5-ти март ,че за каратеклуба има 4 общински бази.Но Емил Атев смята, че те не отговарят на изискванията за правилните тренировъчнипроцеси. Той припомни, че някога са тренирали в Многофункционалната зала зад Данъчното, но след ремонта с европейски пари те вече не сам там, въпреки ремонтите извършени преди това от каратистите. В момента там репетира ФА”Траяна” и ФК”Ха, за здраве”.
Също така бе отбелязано,че наредбата за спортните клубове не е откриваема в сайта на общината. Няма раздел спорт(този проблем ще бъде решен в най-скоро време обеща кмета на Общината). Бе повдигнат проблема и за критериите на избиране на спортист на годината.
Изказаха се родители, бивши спортисти, треньорът на каратистите от Червен бряг. Той разказа за техните неволи и за съдействието на община Луковит. Петър Лалев -председател на управителния съвет на баскетболен клуб “Чавдар”сподели предложението отправено към Общината за разширяване на единствената спортна зала в Троян която е вече тясна за всички. Да се построят допълнителни помещения, които да се ползват от Атнес и други отбори безвъзмездно, кафе, детски кът. Георги Радковски – от спортен клуб по биатлон“Амбарица“ също предложи каратистите да тренират при тях- Мотополигона преди село Калейца. Участие взе и автомобилния пилот Дочо Цвятков, бивш каратист и благодетел за АТНЕС. Собственикът на Дим Такси Иван Макариев също изложи своите виждания по проблема. Към спортния експерт на Общината Тодор Комитов бяха отправени много въпроси. На някои отговори, някои не бяха в неговата компетенция
Дискусията трая близо 2 часа. Бе изготвена ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА КАРАТЕ „ТРОЯН 2030”. Мoже да я прочететe ТУК.
На повторната среща с кмета на Троян другата седмица тази програма ще бъде връчена на общинското ръководство за да се намерят решения за осъществяването й.

Материалът КК‘АТНЕС‘ ПРИЕ ПРОГРАМАТА НА БЪДЕЩЕТО е публикуван за пръв път на Ловеч 24.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.