Климентови дни 2018

СУ „Св. Климент Охридски”  Троян празнува  своя патронен празник, като  предоставя на учениците  множество събития, в които да изявят себе си, да научат нови неща, да се усетят  като най-значимата част от училищната среда. В рамките на Климентови дни 2018 училището организира традиционните състезания по математика и информационни технологии, а през тази година и интердисциплинарно състезание за ученици от четвърти клас.

В състезанието по математика се включиха 65 ученици от седми и дванадесети клас от Ловешка област.  Седмокласниците решаваха редуциран вариант на НВО за VII клас, а учениците от XII клас – редуциран вариант на ДЗИ, съдържащ два модула.
В състезанието по информационни технологии през тази година участваха 64 ученици. Целта на състезанието е да стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот и да осигури възможност на учениците да покажат своите знанията и умения,придобити в часовете по информационни технологии, проявявайки  авторски подход и представяйки собственото си виждане по поставените практически задачи.  Състезанието е предназначено за ученици от VI до ХІІ клас на училищата в Ловешка област. Състезателите са  разпределени в три направления в зависимост от възрастовата група.  
 
30 четвъртокласници от училищата в града  премериха сили по български език и математика в интердисциплинарното състезание. 

Награждаването на победителите от проведените състезания ще се състои на 22 ноември 2018 г. в Актовата зала на СУ „Св. Климент Охридски“. Наградите са осигурени с любезното съдействие на Ротари клуб – Троян, TDS Services, Ltd – офис Троян, Скайнет ООД   Трояни фирма „Калинел“ ЕООД.

One thought on “Климентови дни 2018”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.