Кметът на Община Троян домакинства на среща на …

Омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова бе на посещение в Троян, при което реализира среща с жители от общината, с домакинството на кмета г-жа Михайлова. Повод за срещата бе писмото на граждани от троянски махали и проблемите им с водоснабдяването.

Жителите на три троянски махали – „Длъжковска“, „Маргатина“ и „Шошковска“ поставиха остро основателния и сериозен проблем с водоснабдяването на махалите, в които живеят или имат вили. На проведената в салона на Община Троян среща участие взе и управителят на троянското ВиК дружество – инж. Тонимир Гечев. След оживената дискусия, кметът г-жа Михайлова и инж. Гечев се ангажираха в рамките на предстоящите три месеца да предложат програма за поетапно разрешаване на проблемите в троянските махали, както и да поискат допълнително експертно становище, след което да се търси финансиране за реализирането на дейности по отстраняване на съществуващия проблем.

В рамките на своето посещение Омбудсманът г-жа Манолова проведе работни срещи с кмета, срещна се със заместник-кмета г-жа Димова и институции по темите за превенция на деца в риск. В края на своята визита г-жа Манолова и г-жа Михайлова дадоха пресконференция пред регионалните медии, на която стана ясно, че това е първото от планираните посещения на Омбудсмана в Троян и че предстои още съвместна работа и проекти, които ще реализират с Община Троян.

 

{gallery}2017/ombudsman-01022017{/gallery}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.