Маратон на четенето

През седмицата 23-27 април учениците от начален етап проведоха изследователска работа и изготвиха лапбук за любимите си автори за деца. Лапбукът е своеобразна „информационна интерактивна папка“, „лабораторна книга“, от която децата да получат синтезирани знания по даден въпрос и да ги затвърдят.

Лапбукът се изработва на принципа на изскачащите прозорци. По този начин на една страница може да се побере голямо количество информация, достъпна за възрастта. Представител на всеки клас изтегли билети с имената на двама автори още в понеделник. До четвъртък всеки клас трябваше да подготви страниците за избраните автори. Учениците трябваше да прочетат, препишат, илюстрират произведения от различни жанрове – приказки, стихотворения, гатанки и т.н.

В петък лапбукът премина през всички класни стаи в начален етап и учениците имаха възможност да видят резултата от съвместната си работа. Те обогатиха своите знания за Ран Босилек, Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Леда Милева, Калина Малина, Астрид Линдгрен, Джани Родари, Шарл Перо и др.

Емилия Пауникова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.