На гости на “TSD Services” в София

 На 17 април учениците от 7.а и 7.б клас на СУ „ Св. Климент Охридски“ посетиха софтуерната фирма “TSD Services” в град София. 

Екскурзията беше спонсорирана от самата фирма. Целта беше запознаване на учениците с професията програмист. Във фирмата те бяха посрещнати изключително топло от управителя Дилян Мондешки. Той им обясни каква реализация биха могли да имат, ако завършат паралелките, които училището предлага след 7. клас.
На учениците беше обяснено много подробно, че работата в сферата на информационните технологии не означава само работа като програмист. Важното, което разбраха, беше, че в тази сфера има много други позиции и шансът за реализация е огромен, стига човек да има желание. 
Във втората част от посещението беше обърнато индивидуално внимание на гостите от Троян. Децата можаха да разговарят със служителите във фирмата и да наблюдават тяхната работа. Всеки ученик имаше възможност да общува с по един служител и да чуе от него какво е завършил, как се е насочил към тази професия и как е направил първите си стъпки в нея. Тези разговори подействаха изключително мотивиращо на децата. Съветите, които получиха, бяха изключително ценни. 
След това последва нов разговор с управителя, в който учениците споделиха впечатления и задаваха въпросите си. Накрая всеки получи подарък от фирмата.
Тук е мястото да споменем , че управителят на офиса в Троян, г-н Герман Гачевски , както и управителят на офиса в София, г-н Дилян Мондешки, са наши бивши възпитаници. Това е достатъчно доказателство за качеството на обучение в СУ „ Св. Климент Охридски“ – Троян.
Йорданка Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.