На заем от фейсбук..

Във връзка с Молбата от сдружение „Курортен Комплекс Чифлика“ за отделяне на курортен комплекс Чифлика от община Троян и преминаване на курорта под юрисдикцията на държавата и във връзка с излъчения репортаж по БТВ – новините на 05.03.18 в 19.00 ч.

Уважаеми дами и Господа,

1. От излъчения репортаж на БТВ в новините на 05.03.18 в 19.00 часа стана ясно, че местният феодал Пламен Данов / фирма ДАД ООД / продължава да извършва незаконна дейност, като продава държавно богатство – вода, на хотели и къщи за гости, без да е лицензиран ВИК оператор. За извършване на това престъпление използва заграбени тръби, които не са негова собственност.
За незаконната си търговска дейност не издава фактури и касови бележки на по-малките обекти, като частни вили и къщи за гости, или издава такива с невярно съдържание.
Кога ще бъде потърсена наказателна отговорност ?
Защо г-н Пламен Данов участва в предаване, инициирано от Сдружение“Курортен Комплекс Чифлика“? – всички са изумени, още повече, че той пръв чака и посреща журналистите след разговор на журналист Трифонова с г-жа Михайлова/ кмет на град Троян/. Г-н Данов не е информиран нито от сдружението, нито от журналистите за репортажа.

2. От репортажа ясно се вижда, че община Троян категорично отказва да водоснабди курорта, за който е издала разрешителни за строеж на хотели и къщи за гости с над 1000 легла и след това ги е пуснала в експлоатация. С този свой отказ община Троян грубо е нарушила ЗУТ .
Кога ще й бъде потърсена наказателна отговорност?

3. На среща в Басейнова дирекция Дунавски район – гр. Плевен пред членове на сдружение „Курортен Комплекс Чифлика“ беше казано, че многократно е предлагано на Община Троян да присъедини водопреносната мрежа в курортния комплекс към местното В и К дружество „Стенето“. Община Троян никога не е приела тези предложения, необяснимо защо. Така година след година под различни предлози, че няма „техническо решение“, общината оставя публична общинска и държавна собственост в ръцете на частен интерес. В нарушение на законите на държавата, с бездействието си, общината ескалира проблема.
Отказвайки се от водопреносната мрежа на нейна общинска и държавна територия, Общината създава настоящата ситуация, която е в полза на местния феодал Данов. Така фирма ДАД ООД без правно основание, незаконно събира около 100 000 лв на година от собствениците на хотели и къщи за гости в курорта. По наша сметка за 13 години е събрала над 1 300 000 лв. Голяма част от собственниците на обекти са финансирали и участвали в строителството на този водопровод.

4. Общината/ без да има каквито и да било документи, доказващи собствеността на фирма ДАД ООД върху водопреносната мрежа/ е изпращала всеки собственик на имот при местния феодал за бележка – съгласие, че ще бъдат водоснабдени от него. Тази бележка е била необходима за пускането им в експлоатация. Някои от хотелите са плащали по 50 000 лв.за такава бележка. Рекетът е бил на феодалите със любезното съдействие на общината и служители на Басейнова дирекция Дунавски район – гр. Плевен и РЗИ – Ловеч.
Предоставили сме всички доказателства на Окръжна Прокоратура Ловеч. Знаем, че в момента тече досъдебно производство по действията на организирана престъпна група, в която участват Община Троян, служители на Басейнова дирекция Дунавски район – гр.Плевен и РЗИ – Ловеч.
Но курорта продължава да стои без студена вода.

Ние хотелиерите от сдружение КК Чифлик питаме защо г-н Данов прекъсна водозахранването към хотели и къщи за гости, без да са отнети издадените ни разрешителни от Басейнова дирекция – Дунавски район? Кой го позволява? По силата на какъв закон става тази негова незаконна дейност?
Ние сдружение „Курортен Комплекс Чифлика“ настояваме за действия от всички институции, които да прекратят беззаконието и да въведат ред в създадената от години ситуация.

С уважение:

Сдружение КК Чифлика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.