Най-забавният ден

На 12.04.2018 г. бяхме при Баба Стана. Пътувахме 40 минути. Имаше много завои. Най-накрая стигнахме.

Когато слязохме от автобуса, видяхме чешмичка. След като я  разгледахме, влязохме в параклиса. Там запалихме по свещичка. Отидохме в килийното училище. То е основано от Калчо  Дренски  и  Константин   хаджи  Калчов. Там имаше рисунки на деца, картини и сгради от листи. В първата  стая, в  която отидохме, имаше сцена, върху нея беше сложено пиано. Във втората е била спалнята на  учителя. В последната имаше много чинове, на които господинът ни снима.

Излязохме. Решихме да играем на гоненица. Играхме около 1 час. По-късно поиграхме на криеница. Отидохме да си  вземем раниците от автобуса. Седнахме на пейките да обядваме. След малко пак почнахме да играем. Господинът ни правеше много снимки.

Една жена дойде да ни посвири на пианото. Разбрахме, че тя е от лондонски симфоничен оркестър. Тя е живяла много години в Лондон. Лорка я беше помолила да свири. Вики се престраши и опита. Габриела Росенова също. Димитър изпита госпожата да изсвири мелодия на Бетовен.

След малко момчетата се поляха с вода по главите. Господинът им се скара, а ние отидохме до чешмичката да си налеем вода. Видяхме жаба с голям корем и нейните яйца.

Това беше най-забавният ден!

                           
Габриела Михайлова и 
Елена Ангелова, 
3.б клас   
     

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.