Община Троян вече подготвя тържественото …

Община Троян вече подготвя тържественото отбелязване на 150 години от обявяването на Троян за град


През 2018 г. се навършват 150 години от обявяването на Троян за град. По инициатива на кмета на общината г-жа Михайлова, в края на 2016 г. бе създаден специален Организационен комитет, с участието на 15 човека, сред които бивши кметове на общината, председатели на постоянни комисии в Общински съвет, представители на културни институции, медии, експерти от администрацията и други.

Организационният комитет проведе първите две срещи, на които бе съставена структурата на основните събития и инициативи, които ще бъдат реализирани под знака на „150 години – град Троян“ през 2018 г.

Програмата за отбелязването на 150 години от обявяването на Троян за град включва три групи дейности: инфраструктурни обекти, юбилейни издания и реклама на града и празнични чествания. Очаква се в празничната година да бъдат открити: реконструираната сграда на Общината, в т.ч. и на Заседателна зала на Общинския съвет; реконструираната сграда на НЧ „Наука-1870 г.“; да бъдат обновени Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства, галерия „Серякова къща“ и др. Сред юбилейните издания, които ще бъдат издадени за празника, особен интерес предизвиква двутомното издания на Музея „Документи, открития, събития и личности“; фотоалбумът-пътеводител „150 кадъра от Троян“; албумът с аудио и видео продукция, посветена на годишнината, с филм и песни за Троян.

Програмата предвижда широк кръг празнични чествания, с които достойно ще бъде отбелязана годишнината.

 

 

СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
„Връзки с обществеността“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.