Общинска конференция на БСП

Въпреки студеното време, делегати на първичните партийни организации от цялата община се събраха на конференцията на общинската организация на БСП, Троян.

За пръв път като председател на Областната организация на БСП Ловеч присъства и г-н Милко Недялков, който поздрави конференцията за перфектната организация и пожела спорна работа.

Конференцията прие доклада за работата на организацията през изминалата година, изнесен от заместник-председателя на организацията д-р Валентина Александрова. Приет бе и отчетът на Ревизионната комисия, изнесен от Димитър Вучков.

За работата на общинските съветници, за трудностите, които групата на БСП е имала в местния парламент, за сполуките, с които всички се гордеем, разказа председателят на групата Владимир Хаджийски.

Сериозни дискусии бяха проведени във връзка с най-важните събития на вътрешнопартийния живот – предложенията за промени в Устава на партията и работата, която предстои във връзка с предстоящите парламентарни избори. В своите изказвания делегатите се обединиха около мнението, че „устав не се пише на коляно“ и възложиха на бъдещите представители в парламента (защото ние се надяваме сред тях да бъде и представител на общинската организация на БСП, Троян) да защитават именно тази теза.

Делегатите се запознаха с предложение за предизборна платформа на БСП за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 26 март.

Обсъдени бяха и кандидатурите, които общинската организация предлага да бъдат включени в кандидат-депутатските листи на следващите избори.

И няколко пъти в дискусиите делегатите се връщаха към един много сериозен проблем за общината. През последните години няколко пъти бе орязвано финансирането на средства „отгоре“, бяхме наказвани по различен начин като „община с червен кмет“ – проблем, който засяга много, вероятно всички не-ГЕРБ общини. Така в разговорите и обсъждането се роди и слоганът на БСП за бъдещата предизборна кампания – „Битката за парламента е битка за Троян“. Защото без промяна на модела на управление, без промяна на модела на създаване на политика и политики, няма да може да функционира местната власт, няма да можем да създадем своето бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.