Откри се учебната 2019/20 година

 

Днешният 16-ти септември, на който се откри новата учебна година, беше украсен с училищните елементи на празничност – пълен училищен двор, знамето и химна, цветя и балони, талантливи ученици на сцената, гости, стар училищен звънец и пити хляб.

В своето слово директорът Иванка Цекова подчерта обновената материална среда в СУ „Св. Климент Охридски“ и обявяването на училището за иновативно. Тя отправи пожелания към учениците и учителите и отдели специално внимание на родителите като важна част от училищната общност, чиято подкрепа във всички посоки е изключително ценна.

Кметът Донка Михайлова поздрави всички с началото на учебната година и заяви, че СУ „Св. Климент Охридски“, което се нарежда сред най-добрите училища в областта, има пълно право да празнува на днешния ден.

Други официални гости на празника бяха училищният настоятел и дарител инж. Марин Радевски, народният представител д-р Валентина Александрова, училищният дарител Светла Дичевска, председателят на Обществения съвет към училището Таня Вълова-Петрова.

Поздравителни адреси бяха получени от: председателя на Комисията по образованието и науката в 44-то народно събрание Милена Дамянова, областния управител Ваня Събчева, народния представител Иван Миховски, народния представител Милко Недялков, управлението на академичния състав на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“, академичното ръководство на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, екипа на отдел „Прием на студенти“ на Американския университет в България, изпълнителния директор на „Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД – Троян Стаменка Дамянова.

По училищна традиция на първокласниците беше връчен Ключът на знанието. От днес Вратата отново е отворена за всички, остава да се влезе вътре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.