Пореден дебат в Инфоцентъра

На 21.06 в Информационно-културния център се проведе публичен дебат на тема: „Това правителство в периоди на икономическа рецесия ще премахне политики, които запазват природата, а забавят развитието на икономиката“. Темата беше давана на национално състезание и учениците искаха да покажат това ниво на трудност. Участници в дебата бяха: Правителство – Михаил Миревски (9.а), Симона Стефанова (11.а) и Стойко Данчев (9.а); Опозиция: Мария Ковачева (9.а), Мартин Василевски (11.б) и Стефани Лалева (11.а). Публиката беше предимно от хора, които подкрепят клуба и следят развитието му. 
Двата отбора развиха аргументите си, дадоха много примери и си задаваха активно въпроси. Казаното можеше да накара човек да се замисли над поставения проблем. След дебата публиката също се включи с въпроси, а о Правителството и Опозицията отговориха и на тях.
В края на събитието всичките десет членове на клуб „Дебати” получиха грамоти от Министерството на образованието за успешното си участие в програма „Твоят час“. Г-жа Червенкова, от името на г-жа Цекова, благодари на клуба за организирането на събитието и също раздаде грамоти на участниците в дебата.
Текст и снимки: Ренета Дочева, 8.а

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.