Прием за VIII клас

СУ „Св. Климент Охридски“ Троян има утвърден държавен план-прием  за VIII клас. След завършено основно образование за учебната 2018/2019 година училището ще обучава ученици в профилирана и професионална паралелка.

Паралелката с ПРОФИЛ „МАТЕМАТИЧЕСКИ“ С ИНТЕНЗИВНО ИЗУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК е традиционна за училището. В нея учениците получават отлична подготовка по математика. Показват високо ниво на владеене на английски език. Придобиват задълбочени знания по информационни технологии, езици за програмиране, приложни програми и интернет. Всичко това е предпоставка за висока успеваемост на държавните зрелостни изпити и гаранция за успешна  реализация в страната и чужбина.
Учениците след завършен XII клас получават диплома за средно образование, която дава възможност за кандидатстване във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Новото е обучение в професионална паралелка от СПЕЦИАЛНОСТ “ИКОНОМИЧЕСКО ИНФОРМАЦИОННО ОСИГУРЯВАНЕ“ С ПРОФЕСИЯ „ОПЕРАТОР ИНФОРМАЦИОННО ОСИГУРЯВАНЕ”. Операторът информационно осигуряване извършва операции, свързани с въвеждане, обработка на данни, изготвяне на справки, извлечения, диаграми, презентации. Учениците овладяват умения за работа с офис техника, електронна поща, електронен подпис. Могат да  използват различни офис програмни продукти, инсталират и настройват необходим софтуер. Познават структурата и организацията на предприятието  и правомощията на длъжностните лица.Възможна реализация: Операторът информационно осигуряване работи в търговски фирми, финансови и статистически институции, регистри, маркетингови и социологически агенции и др. Учениците след завършен XII клас получават диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация втора степен след успешно положени държавни квалификационни изпити по теория и практика на професията.

Допълнителна информация може да намерите на тел. 0670/64224, в сайта www.svetikliment.com, както и в училищната канцелария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.