Районна служба "Пожарна безопасност и защита …

Във връзка със задържалите се високи дневни температури са обявени кодове за опасност от възникване на пожари в горски и полски райони. Повишена е пожарната опасност в населените места, поземлените имоти и горския фонд. С приключване на жътвената кампания се засилва и опасността от възникване на пожари в земеделски земи поради запалване на стърнища. С настоящата информация обръщаме внимание за предпоставките и основните изисквания на правилата и нормите за пожарна безопасност за недопускането възникване на пожари.

  • Забранено е паленето на суха трева в дворове на имотите, в близост до горски фонд, в земеделски земи, стърнища както и почистването на суха трева чрез изгаряне.
  • Не се допуска изхвърлянето на цигарени фасове в сервитута на пътищата, в близост до сухи треви и горски масиви.
  • Паленето на огън в горите да става само на определените места, обозначени с указателни знаци и в близост до естествени водоизточници.
  • При използването на пиротехнически уреди да се спазват указанията на завода производител.

 

Ръководството на РСПБЗН гр. Троян приканва всички жители и гости на общината да спазват правилата за пожарна безопасност, да бъдат внимателни и отговорни в действията си.

 

Ако сте очевидци на нарушения на противопожарните правила сигнализирайте компетентните органи на тел. 112 или директно на тел. 068668642 в РСПБЗН гр. Троян. На тези телефони търсете помощ и при възникване на пожар или друга аварийна ситуация. За повече информация посетете сайта http://pojarna.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.