С оглед безопасността на хората, Община Троян …

С оглед безопасността на хората,

Община Троян призовава за поддържане на покривите и фасадите на сгради в общината


С оглед на падналите снеговалежи и продължително задържалите се ниски температури, Община Троян призовава собствениците на жилищни сгради, магазини/ помещения да обезопасяват и почистват фасадите и покривните части на сградите, в които се помещават/притежават. Образуването на ледени висулки крие риск за безопасността на преминаващите хора.

Служители на Община Троян продължават своите ежедневни обходи за следене ситуацията в общината и ще осъществяват контрол на фасадите на сградите. При невъзможност за справяне с трудно достъпни места, може да изпращате снимка и информация с точно местонахождение на сградата на официалния електронен адрес на Общината: [email protected] (снимката и точното местонахождение са задължителни).

Що се отнася до почистването на прилежащите тротоарни пространства, Община Троян моли собствениците на обектите и жилищни сгради и къщи да складират снега на купчини върху тротоарното платно, а не на уличното. Струпаният сняг ще бъде извозван.

 

Община Троян

One thought on “С оглед безопасността на хората, Община Троян …”

  1. Предполагам кметицата ще обясни на хората как да си почистят покривите … защото с нормалните технологични средства и човешки умения това няма как да стане. Надявам се госпожа кметицата не съветва хората да се вържат с въжета и да изкочат по керемидите с лопати ?!?!? Складирането и извозване на сняг от платна и тротоари си е общинско задължение , също както и събирането на такса тротоарно право !!! Въпросът е поради какви причини снегът не се почиства, събира и извозва каквото е задължението на общинските служби …
    “ Алллооооу Донке .. да хвашташ лопатата да не хванем тоягата…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.