Читателите на платформата Кмета. …

Читателите на платформата Кмета.бг определиха Троян за победител в категория „Кулинарна дестинация“

 

През месец септември се проведе юбилейното 25-то издание на добре познатия Български фестивал на сливата. В същия месец, платформата Кмета.бг обяви тема на месечния си конкурс „Кмет на месеца“ – „Кулинарна дестинация“. Кметът на Общината г-жа Михайлова и Троян бяха номинирани в категорията общини с население между 20 000 и 50 000 души. Цял месец читателите на платформата можеха да гласуват за своя фаворит.

На 02.10.2017 г. в страницата на онлайн изданието излязоха и резултатите от гласуването. При общините с население между 20 000 и 50 000 титлата „Кмет на месеца” грабна г-жа Михайлова, която получи 57.16 на сто от гласовете. „Един от най-колоритните празници в страната Български фестивал на сливата всяка година събира стотици хора от цялата страна, които идват в Троянския Балкан, за да се насладят на една традиция с вкус и настроение“, пише изданието. На второ място е кметът на Горна Оряховица- инж. Добромир Добрев с 30.28%. Трети е Мадлена Ничева, кмет на Тетевен. Четвъртото място е отредено на кмета на Севлиево- д-р Иван Иванов (1.65%), следван от кмета на Кирково – Шинаси Сюлейманов (1.13%).

През следващата година Община Троян очаква всички приятели на празника, както и тези, които през настоящата година не успяха да посетят Сърцето на Балкана.

 

СТАНИСЛАВА ВАЧЕВА
„Връзки с обществеността“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.