Трима троянци вече са професори

Ръководството на Селскостопанска академия – председателят на проф. д-р Васил Николов, заместник-председателят проф. д-р Мая Игнатова и главният научен секретар доц. д-р Здравка Петкова връчиха удостоверенията за заемане на академични длъжности доцент и професор и свидетелства за одобрените иновативни продукти на постоянната комисия по иновации и технологии към Селскостопанска академия. Тържествената церемония се състоя в рамките на Международната селскостопанска изложба „Агра 2018”. Новохабилитираните учени са от ИПЖ Троян са:
Професор д-р Боряна Георгиева Чуркова- усъвършенстване на основни технологични звена и цялостни технологии за създаване, отглеждане и използване на самостоятелни и смесени тревостои от бобови и житни ливадни треви. Селекция и семепроизводство на звездан.Разработване на екологосъобразни технологии за повишаване на добивите и качеството на фуражите от естествените ливади и пасища.
Професор д-р Цветослав Николов Миховски- Проф. Д-р Цветослав Николов Миховски-завеждащ Фуражно производство.Селекция и агротехника на бобови ливадни треви (видове от р. Trifolium)биоразнообразие, екология и др. Професор д-р Димитър Кръстев Митев – селекция на житни ливад-ни треви.
селекция на синьохибрид-на и жълтохибридна люцерна.
технология за самостоятелно и смесено отглеждане на житни ливадни треви
Формулирал е хипотеза относно произхода на видовете, както и върху тяхната дълготрайност, за което има патентовани изобретения
И тримата са от отдел „Фуражно производство.
Да са им честити научните титли

Материалът Трима троянци вече са професори е публикуван за пръв път на Ловеч 24.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.