Троян – в световния биатлон

Троян винаги е имал собствен облик в националния спорт. Наша запазена марка през годините бяха баскетболът, ориентирането, джудото. През последните години се радваме на знакови успехи в още спортове – самбо, карате.

И, разбира се, биатлон. Не минава официално състезание на Българската федерация биатлон, в което троянци да не се представят достойно.

Но най-големият успех, най-голямата радост за всички е невероятното представяне на Владимир Илиев, който спечели европейска титла в Душники Здруй (Полша). Неслучайно родната федерация по биатлон възторжено оповести на официалния си сайт: „Владимир Илиев пренаписа историята с първа европейска титла при мъжете“. Владо завоюва исторически златен медал за България, като направи отлична финална обиколка, което му позволи да триумфира в надпреварата.

Донка Михайлова, кмет на общината, не можа да се сдържи и се свърза с шампиона по телефона. От своята страница във фейсбук тя сподели: „Току що говорих по телефона с европейския шампион от първенството по биатлон в Полша Владимир Илиев. Казах му, че Троян се гордее с него. Радваме се за Владо, който за пореден път ни изправи на крака и даде всичко от себе си за шампионското място! Честито на Владо и на всички троянци!“
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.