Троян взе участие в Петата работна среща между …

Троян взе участие в Петата работна среща между бизнеса и местната власт


Традиционно Община Троян взе участие в събитие от календара на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), провела се в края на месец октомври в гр. Ловеч. Експертите от Община Троян – Цветелина Калчева и Христо Ангелов, участваха в дискусиите.

Тази година Община Троян представи иновативните инструменти в маркетинговото си позициониране на туристическия пазар. Представителите на туристическия бранш бяха впечатлен от умелото използване на социалните мрежи – Фейсбук и Инстаграм и популяризирането на страниците „Красив Троян“. Наблюдава се все по-голям интерес и активно участие на жителите и посетители на града чрез изпращане и публикуване на снимки, коментари, предложения, които постъпват в социалните мрежи. Сред предложенията се отличават идеи за нови стенописи, красиви кътчета, които да се показват и други, като всяка една идея се разглежда с интерес. Фейсбук страницата „Красив Троян“ има над 2200 харесвания, като нейната философия е да показва красивите места в Троян, за които не се говори много, но пък са много популярни сред посетители и задължителна спирка при разходка в града. За това свидетелстват стотиците отбелязвания, споделяния, харесвания. Важно е да се отбележи, че тези резултати са постигнати без нито една похарчена стотинка за реклама, което само по себе си показва повишения интерес към дестинация Троян. Само за един месец инстаграм страницата Красив Троян събра над 290 последователи в мрежата.

На събитието на АБТТА беше представена и идеята посветена на 150 годишнината от обявяването на Троян за град – 150 причини да посетиш Троян, която активно се разработва.  А междувременно „Красив Троян“ ще се постарае нито едно красиво кътче в града да не остане незабелязано!


СТАНИСЛАВА ВАЧЕВА
„Връзки с обществеността“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.