Училищният двор – как продължаваме?

Както е казано по друг повод: Два свята – единият е излишен! Кой е излишният? Продължаваме да питаме.

Като една от основните задачи и битки на училището за започващата учебна 2019/20 година се очертава училищният двор. Статутът му на споделено квартално пространство води до отвратителни и недопустими гледки и „романтичният“ период на еко и арт акции (ВИЖ) отмина – училищното ръководство е решено да търси всякакви институционални инструменти за справяне с проблема. През последните дни са проведени срещи с началника на РУ на МВР гл. инсп. Радостина Петкова и с кмета на община Троян Донка Михайлова и са набелязани конкретни мерки.

Като начало ще бъдат поставени информационни табели на трите входа на двора (по-долу поместваме съдържанието). Училището ще държи нарушителите на Наредба № 1 за опазване на обществения ред на територията на Община Троян да бъдат санкционирани. Училищното ръководство ангажира с темата учителите и родителите като двете най-заинтересовани групи учениците да живеят в нормална и естетична среда. Ще се търси и по-широко медийно отразяване на проблема.

На територията на СУ „Св. Кл. Охридски“ е ЗАБРАНЕНО:

1.    Консумирането на спиртни и енергийни напитки
2.    Пушенето
3.    Влизането с кучета и други животни
4.    Драскането по фасадите, информационните табла и пейките
5.    Чупенето на училищното имущество – пейки, кошчета за отпадъци, информационни табла и табели, спортни съоръжения и др.
6.    Хвърлянето на отпадъци извън поставените за целта кошчета
7.    Влизането в двора чрез разкъсване или прескачане на оградните мрежи


(според Наредба № 1 за опазване на обществения ред на територията на Община Троян изм. и доп. с решение  № 416/27.04.2017 г.)

 Нарушителите подлежат на санкция – глоба по реда на Наредба № 1
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.