В края на месец август ще се проведат традиционния …

В края на месец август ще се проведат традиционния Събор-надпяване на пенсионерски състави и Национална пчеларска среща „Север-юг“

 


На 20 и 21 август 2016 година за XXIII-ти пореден път в туристически комплекс „Беклемето“ ще се проведе Национален събор-надпяване на пенсионерски състави.


Участие в празника на песента и младежкия дух на хората от третата възраст тази година ще вземат 73 певчески групи от цялата страна. Събитието ще се проведе под мотото „Баба, дядо и внуче“. Целта на организаторите е да се съхрани, популяризира и развива песенното творчество на България, както и да се предаде любовта към народната песен на младите поколения. Организатори на събитието са Културен клуб на пенсионера – Троян и Община Троян. Официалното откриване е в 10 часа на 20 август.


В същия ден се открива и 52-та Национална пчеларска среща „Север-юг“, организирана от Сдружение пчеларско дружество „Майка“ – Троян и Пчеларско дружество „Лавандула“ – Карлово. В програмата на събитието са включени лекция на тема „Начини за подхранване на пчелните семейства“, както и Дискусионен клуб на общински и национални сдружения на пчеларите. Традиционно, гостите на събитието ще имат възможността да си закупят пчелни продукти със сертификат за качество.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.