В Троян се проведе 15-та среща от поредицата на …

В Троян се проведе 15-та среща от поредицата на вестник „Стандарт“

„Да! На българската икономика“

 

На 27.09.2016 г. в Троян се проведе 15-та дискусия от поредицата „Да! На българската икономика“, първа в област Ловеч, организирана от вестник „Стандарт“ и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България.

Домакинът на събитието, провело се в Информационно-културния център в Троян, кметът Донка Михайлова посрещна председателя на Икономическата комисия в парламента Петър Кънев, зам.-председателя на Комисията по култура Ирена Соколова, народните представители Георг Георгиев и Иван Миховски, изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ (ДФЗ) Румен Порожанов, областния управител Ирина Митева, зам.-директора на Българска агенция за инвестиции Маджиде Ахмедова, Георги Златев – директор дирекция „Поддръжка на пътната инфраструктура“ в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир и над 50 участника – представители на бизнеса, сдружения, институции, медии и други. Сред основните теми, които бяха дискутирани бяха план за икономически растеж, привличане на чужди инвестиции, работните кадри, инфраструктурата в общината, развитието на туризма и други.

Кметът Михайлова представи пред присъстващите презентация, с която ги запозна с актуалното състояние на икономиката на общината, основните предизвикателства и очаквания към правителството. Участниците в дискусията имаха възможността да зададат своите въпроси, които да бъдат отнесени към съответните инстанции, както и да поставят важни проблеми, свързани с бизнеса в общината.

В края на срещата, главният редактор на в-к „Стандарт“ Славка Бозукова обобщи поетите ангажимента от страна на представителите на правителството, сред които бяха думите на Румен Порожанов, който увери, че  ще направи възможното директните плащания да бъдат изтеглени преди Коледа и че ще има ясна схема за получаване на всички документи в ДФЗ. Г-н Златев се ангажира да съдейства за организиране на среща с АПИ по една от най-дискутираните теми – проходимостта на Беклемето през зимния сезон, както и да се търси финансиране за реализиране на пътя III-402 (Лесидрен-Голяма Желязна).

Големият приятел на Троян и троянци – писателят Иван Гранитски, направи дарение на библиотеката на Троянския манастир „Успение Богородично“ от 100 тома класическа литература.

Кметът завърши срещата с благодарност за участието на всички, както и с надеждата, че тази дискусия ще доведе до разрешаването на поне част от наболелите въпроси и ще е първата от поредица срещи на троянци с представители на правителството.


СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
„Връзки с обществеността“

{gallery}2016/da-na-bg-regioni{/gallery}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.