Веселие до София

Беше 23.03. 2019 година. Училищният  автобус потегли към нашата цел – невероятната София. Всички много се вълнувахме. Беше много забавно в автобуса. Слушахме музика, познавахме песни и какво ли още не. Минахме покрай JUMBO. Видяхме даже излитащ самолет.
      
Чичо Минчо ни спря пред църквата „Александър Невски“.  Влязохме вътре.  Запалихме свещи за здраве.  Видяхме иконата на Дева Мария и се прекръстихме.  После отидохме до Паметника на незнайния войн. До паметника гореше вечния огън. Господинът ни заведе да видим Народното събрание, Художествената галерия и Президентството. Отидохме в Природонаучния музей. Той е на четири етажа.  На първия етаж имаше всякакви видове камъни, на втория – птици, змии, костенурки и паяци, а на последния – бозайници.
    
Пак се качихме в автобуса и тръгнахме за „Палавници“. Един батко на име Пламен ни показваше всички игри.  Първата атракция,  която посетихме, беше влакчето гъсеница. Всички се качихме на него. Имаше един много гаден завой. После ни заведе на маймунката асансьор. Тя ни качваше до горе и ни сваляше рязко. След това се качихме на едни въртележки. Там беше малко скучно. Качихме се на чашките. Само като се завъртяхме, и ни се зави свят. Като слязохме, ходихме като пияници. Влязохме вътре. Играхме танц и ни снимаха. Качихме се на екстремен самолет, на който ти пускат някакъв филм и те клатушкат. Ходихме също и на кораб, на който те въртят. Най-накрая отидохме в джунглата. Там играхме на гоненица и се мятахме като някакви луди. Имаше басейн с топки, в който скачаш.
  
За жалост, времето напредна и трябваше да си тръгваме.  Но господин Андреев и госпожа Василева ни изненадаха и отидохме в McDonald’s. Там ядохме, пихме и се веселихме. Тръгнахме си.  По пътя почти всички спахме. Този ден беше много изморителен, но беше най-хубавият ден!

Елена Ангелова, 4.б клас

                                                            

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.